Takaisin

NISSAN ESITTELEE E-BIO FUEL-CELL-AUTON, JONKA TOIMINTAMATKA ON YLI 600 KM

Nissan Motor Co., Ltd. julkisti Brasiliassa maailman ensimmäisen Solid Oxide Fuel-Cell (SOFC) -käyttöisen prototyyppiauton, jonka voimanlähteenä on bioetanolilla tuotettu sähkö. e-Bio Fuel Cell -polttokennossa ja SOFC-voimantuotossa hyödynnetään useiden polttoaineiden, kuten etanolin ja luonnonkaasun, reaktioita hapen kanssa tehokkaaseen sähköntuotantoon.

e-Bio Fuel-Cell -prototyyppi on SOFC-voimantuottoa hyödyntävä täysin sähkökäyttöinen kevyt hyötyajoneuvo. Se toimii 100-prosenttisella etanolilla, jonka avulla ladataan auton 24 kW:n akkua. Auton toimintamatka on yli 600 km. Nissan suorittaa prototyypillä kenttätestejä Brasiliassa julkisilla teillä.

 

Nissanin pääjohtaja Carlos Ghosn kommentoi autoa seuraavasti: "e-Bio Fuel-Cell -järjestelmä tarjoaa ympäristöystävällisen liikkumismuodon, luo mahdollisuuksia paikalliseen energiantuotantoon ja tukee olemassa olevaa infrastruktuuria. Tulevaisuudessa e-Bio Fuel-Cell -järjestelmä on entistäkin helppokäyttöisempi. Etanolin ja veden seoksen käsitteleminen on monien muiden polttoaineiden käsittelyä helpompaa ja turvallisempaa. Koska uutta infrastruktuuria ei tarvita, järjestelmä tarjoaa merkittävän potentiaalin markkinoiden kasvulle".

Tekniset tiedot

Auton alusta

e-NV200

Akkukapasiteetti

24 kWh

Energialähde

Electricity, Ethanol

Säiliön koko litroina

30 L

SOFC-tuotto

5 kW

Toimintamatka

600 km-plus

 

*Auto on prototyyppi, joten tekniset tiedot saattavat vielä muuttua.