Takaisin

NISSAN LOI MAAILMAN SUURIMMAN 3D-KYNÄLLÄ TEHDYN MALLINNOKSEN QASHQAISTA

  • Nissan piirsi luonnollisen kokoisen mallinnoksen Qashqai-crossoverista
  • Kyseessä on kaikkien aikojen suurin 3D-kynällä tehty mallinnos: siihen kului 13,8 km muovinauhaa ja 800 työtuntia
  • Lahjakas design-tiimi käytti mallinnoksen luomiseen 3Doodlerin valmistamia 3D-kyniä
  • Katso videolta, miten maailman suurin 3D-kynällä tehty 
    mallinnos syntyi: https://youtu.be/PtCYV0JyJIw 

Nissan on luonut 3Doodlerin 3D-kynällä tehdyn maailman suurimman mallinnoksen Qashqaista. Upea taideteos on luonnollisen kokoinen kopio suositusta Nissan Qashqaista.

Alansa johtavan yrityksen 3Doodlerin valmistamia 3D-kyniä käyttävät taiteilijat loivat hämmästyttävän taideteoksen yksityiskohtaisen tarkasti käsin piirtämällä. Taiteilijat toteuttivat mallinnoksen Qashqain yksityiskohtia tarkasti noudattaen.

 

Nissan Qashqai on Euroopan suosituin crossover ja Suomen toiseksi myydyin auto. Nissanin Sunderlandin tehtaalla Isossa-Britanniassa valmistuu 58 Qashqaita tunnissa, kun taas tämän erikoismallinnoksen valmistuminen vei 800 työtuntia kolmen viikon jakson aikana. Valmis taideteos on 4,4 m pitkä ja 1,6 m korkea. 

3D-tulostuksen ennustetaan kehittyvän yli 17 mrd. dollarin arvoiseksi bisnekseksi vuoteen 2020 mennessä*. Siitä on viime vuosina tullut entistä yleisempi tuotesuunnittelun ja valmistuksen tekninen apuväline monille teollisuuden aloille, mukaan lukien autoteollisuus. 

Massatuotantoon tulleen 3Doodler Create 3D-kynää hyödyntävän keksinnön ansiosta kuka tahansa voi piirtää ilmaan kolmiuloitteisia muotoja ja kuvioita. Kiinteää muovimassaa kuumennetaan ensin 230 Celsius-asteeseen ja massan jäähdyttyä se pursotetaan halkaisijaltaan 0,7 mm:n kokoisen suuttimen läpi. Taiteilija Grace Du Prezin vetämä design-tiimi herätti Qashqain henkiin muovinauhoilla, joiden yhteenlaskettu pituus oli huikeat 13,8 km.

"Olen piirtänyt 3Doodlerin 3D-kynillä jo muutaman vuoden ajan, mutta tämä on ehdottomasti kunnianhimoisin tähänastisista projekteistani. Projekti havainnollistaa kuinka pitkälle 3D-tulostaminen on jo edistynyt ja kuinka se on jo kaikkien ulottuvilla”, Grace Du Prez totesi. 

Koji Nagano, Vice President, Nissan Design Europe, kommentoi: "Nissan etsii aktiivisesti uusia ratkaisuja, joissa muotoilua voidaan tuoda esille uusia ja innovatiivisia teknologioita hyödyntäen. Tämä design-tiimi on vienyt 3D-kynää hyödyntävän teknologian äärirajoille luodessaan mallinnoksen Qashqaista.”  

* Lähde: www.3dprintingindustry.com, elokuu 2015.

Kuvissa esiintyvät 3Doodler-taiteilijat Niki Firmin ja Karsan Haval Kingstonin yliopistosta.