Takaisin

NISSAN, ENEL JA NUVVE TOIMIVAT MAAILMAN ENSIMMÄISESSÄ TÄYSIN KAUPALLISESSA VEHICLE-TO-GRID-KESKUKSESSA TANSKASSA

  • Enel on asentanut 10 vehicle-to-grid (V2G) -lataus- ja energianhallintayksikköä tanskalaisen sähköntuottajan Frederiksberg Forsyningin tiloihin, joka osti samalla 10 Nissan e-NV200sA -autoa.
  • V2G-keskuksen avulla voidaan vakauttaa Tanskan kansallista sähköverkkoa tarjoamalla sähköverkko-operaattori Energinet.dk:lle energiakapasiteettia lisääviä palveluja.
  • Nissan, Enel, Nuvve, Frederiksberg Forsyning ja Energinet.dk pyrkivät julkaisemaan alustavia tuloksia V2G-järjestelmän kaupallisesta käyttöönotosta myöhemmin tänä vuonna.

Kööpenhamina, 29. elokuuta 2016 – Maailman ensimmäinen täysin kaupallinen [1] vehicle-to-grid (V2G) -keskus toimii nyt Tanskassa. Keskus on syntynyt yhteistyössä autovalmistaja Nissanin, monikansallisen energiayhtiön ja älykkään verkkoteknologian pioneerin Enelin sekä johtavan V2G-palveluntuottajan, kalifornialaisen Nuvven kanssa.

 

Gareth Dunsmore, Head of Electric Vehicles, Nissan Europe, kertoo: "Yhteiskuntiamme eri puolilla maailmaa haastavat ympäristöongelmat edellyttävät älykkäitä ratkaisuja ja uusia avauksia perinteiseen energiantuotantoon ja energian jakelumalleihin. Tämänpäiväinen uraauurtava julkistus Tanskassa merkitsee suurta edistysaskelta näiden haasteiden selättämisessä. Sähköautot ovat olennainen osa tulevaisuuden energianhallinnan järjestelmiä V2G-teknologian ansiosta. Se tosiseikka, että tätä teknologiaa on nyt integroitu kaupalliseen käyttöön, raivaa tietä tämän teknologian laajemmalle kaupalliselle käyttöönotolle koko Euroopassa." 

Ernesto Ciorra, Head of Innovation and Sustainability, Enel, kommentoi seuraavasti:"Tämänpäiväinen lanseeraus seuraa Nissanin kanssa viime joulukuussa yhteisesti julkaistua tiedotetta COP21-ilmastokokouksessa. Muutama vuosi sitten V2G:n kaupallistaminen oli vain kunnianhimoinen haave. Tänään teemme siitä totta yhdessä kumppaniemme kanssa. Enel on energia-alan eturintamassa, mitä tulee V2G-tarjonnan kehittämiseen ja niiden tuomiseen kansainvälisille markkinoille, aloittaen Tanskassa. Meillä on nyt käytössämme täysin toimiva sähköautojen keskus, joka tuottaa Tanskan verkkoa täydentäviä palveluita. V2G-teknologian ansiosta voimme parantaa verkon vakautta sekä integroida uusiutuvia energianlähteitä entistä paremmin energian tuotannon tapoihin, Enelin energiastrategian mukaisesti. V2G on yksi kestävän kehityksen innovaatioalueista, jotka vievät meitä kohti matalahiilistä maailmaa nykyisten ja tulevien sukupolvien tulevaisuutta turvaten."   

Gregory Poilasne, Chairman and CEO, Nuvve, kertoo: "Nuvve on mielellään mukana ensimmäisessä kaupallisessa V2G-mallistossa yhdessä Frederiksberg Forsyningin ja Energinet.dk:n kanssa. Aiomme lähitulevaisuudessa julkaista useita muita V2G-hankkeita Tanskassa ja muissa maissa yhteistyössä Nissanin ja Enelin kanssa. Käytämme näissä hankkeissa Nuvven älykkääseen GIVe™-aggregointialustaan liitettyjä hyötyajoneuvoja ja latureita."   

Sähköntuottaja Frederiksberg Forsyning on asentanut kymmenen Enel V2G -yksikköä Kööpenhaminan pääkonttoriinsa, ja se onkin ensimmäinen asiakas, joka on kaupallisesti integroinut ja ottanut käyttöön V2G-yksiköitä tiloissaan. Se on hankkinut yrityksen käyttöön myös kymmenen nollapäästöistä, 100-prosenttisesti sähkökäyttöistä Nissan e-NV200-pakettiautoa. Kun e-NV200-autot eivät ole käytössä, ne voidaan kytkeä tiloissa oleviin uusiin Enel V2G -yksiköihin, joissa ne vastaanottavat energiaa kansallisesta verkosta ja toimittavat sitä myös takaisin tarpeen mukaan, muuttaen pakettiautot liikkuviksi energiaratkaisuiksi. 10 kW:n Enel V2G -laturien kokonaiskapasiteetti vastaa noin 100 kilowattia. 

Nuvve toimittaa alustan, joka ohjaa energiavirtausta autoihin ja autoista. Alun perin Delawaren yliopistossa kehitetty ja nyt Nuvven kaupallistama alusta varmistaa, että auton toimintamatka vastaa aina kuljettajan vaatimuksia ja että verkkoon tarvittava energiamäärä on optimaalinen. 

Frederiksberg Forsyningistä tulee aktiivinen Tanskan energianhallintajärjestelmän toimija Nissanin sähköautojen, Enel V2G-laturien energian kaksoisvirtauksen ja Nuvven aggregointialustan ansiosta. Näin se voi vakauttaa ja tasapainottaa verkkokysyntää. 

Tanskalainen verkko-operaattori haluaa käyttää tässä ensimmäisessä hankkeessa saatuja tuloksia V2G-keskuksen käyttöönotosta kansallisen sähköverkon kehittämiseen sähköautoja varten ja verkon vakautta parantavien lisäpalveluiden tuottamiseen. 

[1] Täysin kaupallinen hanke tarkoittaa sitä, että se perustuu sellaisten komponenttien ja tekniikoiden käyttöön, joita myös kuluttajat voivat ostaa, sähköautoista latausyksiköihin ja aina V2G-järjestelmää ohjaavaan alustaan saakka.