Takaisin

SEURAAVAN SUKUPOLVEN NISSAN QASHQAI VALMISTETAAN SUNDERLANDIN AUTOTEHTAALLA

27.10.2016  – Nissan Motor Company Ltd. tiedotti tänään johtoryhmän kokouksensa jälkeen, että tulevat Nissan Qashqait ja jatkossa myös Nissan X-Trailit valmistetaan sen Sunderlandin tehtaalla Isossa-Britanniassa. 

Nissanin päätös on jatkoa Ison-Britannian hallituksen sitoutumiselle varmistaa Sunderlandin tehtaan kilpailukyvyn säilyminen. Tämän seurauksena Nissan lisää investointejaan Sunderlandin tehtaaseen samalla varmistaen yli 7 000 tehdastyöntekijän työpaikan säilymisen. 

”Olen tyytyväinen ilmoittaessani Nissanin jatkavan investointejaan Sunderlandin tehtaaseen. Tehtaan työntekijät jatkavat työtään tehtaan globaalin kilpailukyvyn edistämiseksi tuottaen korkealaatuisia tuotteita joka päivä”, kertoi Carlos Ghosn, Chairman ja CEO, Nissan. ”Ison-Britannian hallituksen tuen ansiosta olemme pystyneet päättämään, että seuraavan sukupolven Qashqai ja X-Trail valmistetaan Sunderlandin tehtailla. Arvostan Ison-Britannian pääministerin Theresa Mayn sitoutumista Ison-Britannian autoteollisuutta ja koko teollisuutta koskevan strategian kehitystä kohtaan”. 

Nissanin Sunderlandin tehdas avattiin vuonna 1986, ja siellä on valmistettu siitä lähtien lähes 9 miljoonaa autoa. Yksi kolmesta Isossa-Britanniassa valmistetusta autosta on valmistettu Sunderlandin tehtaalla, joka on Yhdistyneen kuningaskunnan kaikkien aikojen suurin autotehdas. Lisäksi 80 prosenttia Sunderlandissa valmistetuista autoista viedään 130 markkinalle ympäri maailmaa. Sunderlandissa on valmistettu alle kymmenen vuoden aikana yli 10 miljoonaa Qashqaita. Sen lisäksi, että Sunderlandin tehtaalla työskentelee 7 000 työntekijää, tarjoaa tehdas välillisesti työtä 28 000 autoalan alihankkijalle. Tähän mennessä Nissan on investoinut yli 3,7 mrd puntaa Sunderlandin tehtaaseen.