Takaisin

MITÄ SINÄ MUISTAT 60 SEKUNNIN JÄLKEEN? NISSAN HAASTOI TAITEILIJAN PIIRTÄMÄÄN UUDEN MICRAN PIKASILMÄYKSEN JÄLKEEN

Tunnettu taiteilija Stephen Wiltshire hyödyntää ilmiömäistä valokuvamuistiaan Nissan Micran piirtämiseen — nähtyään sen vain 60 sekunnin ajan
Taiteilija käyttää kynän ja paperin sijaan innovatiivista GoogleTM Tilt Brush virtuaalitodellisuuden sovellusta
Katso Stephen Wiltshiren huikea 3D-virtuaalitodellisuudessa tuotettu Nissan Micra tästä
 
16.12.2016 – Yksi minuutti. Kuusikymmentä sekuntia. Kuinka vain se sanotaankin, kyse on lyhyestä hetkestä. Onko se riittävän pitkä aika taiteilija Stephen Wiltshirelle tutustua ensimmäistä kertaa uuden Nissan Micran ilmeikkääseen muotoiluun ja piirtää auto tarkasti?

Stephen Wiltshirellä on valokuvamuisti, ja taiteilija tunnetaan parhaiten suurikokoisista mustavalkoisista kaupunkinäkymiä kuvaavista piirroksistaan. Erittäin yksityiskohtaiset piirrokset on usein tehty muutamia minuutteja kestävän helikopterilennon perusteella.  

Stephen Wiltshire on aina valmis kokeilemaan uusia työskentelytapoja ja Nissan haastoikin taiteilijan piirtämään uuden Nissan Micran käyttäen Googlen Tilt Brushia. Tilt Brush on innovatiivinen virtuaalitodellisuutta hyödyntävä sovellus, jonka avulla voi tuottaa teoksia 3D-formaatissa HTC Vive VR -laitetta käyttäen.

 

Taitelijan työn tuloksena syntyi upea visuaalinen taideteos, joka havainnollistaa Nissanin uuden viistoperämallin urheilullista muotoilua. Viimeistely on tehty eloisaa Energy Orange -väriä käyttäen.
Stephen kommentoi: ”Pidän uudesta Micrasta. Se on hyvin futuristinen ja oranssi väri on upea. Pidän auton muotoilusta, valoista ja vahvasta muotoiluviivasta. Muotoilu on erittäin tyylipuhdas”.

Stephen on piirtänyt autoja ennenkin. Urbaania arkkitehtuuria kuvaavien töidensä lisäksi hän on myös luonnostellut 50- ja 60-lukujen amerikanrautoja kromiviimeistelyineen ja valkoisine rengasreunoineen kaikkineen.

Nissan Micra piirrettiin hylätyssä varastorakennuksessa Stephenin kotikaupungissa Lontoossa ja toimeksianto asetti omat haasteensa taideteoksen luomisprosessissa. Ensinnäkin taitelija joutuisi tekemään teoksensa 3D-formaatissa 2D-formaatin sijaan ja toisekseen piirros luotaisiin oikeiden mittasuhteiden sijaan luonnollisessa koossa.

Ehkä suurin haaste oli kuitenkin se, että Stephen Wiltshire ei ollut koskaan käyttänyt virtuaalisen todellisuuden sovelluksia työskentelytekniikkanaan. Lyhyen harjoittelun jälkeen Tilt Brush –sovelluksen toiminnot ja intuitiivinen käyttöliittymä tulivat kuitenkin nopeasti tutuiksi taiteilijalle.
 
Uusi viidennen sukupolven Nissan Micra tuo huikeita muutoksia edelliseen malliin verrattuna.

Katso video tästä.