Takaisin

NISSAN JUKE KÄYTTÄÄ AUTON KAMERATEKNOLOGIAA ENNÄTYKSELLISESSÄ ”SOKKONA” AJETUSSA J-KÄÄNNÖKSESSÄ

Kompaktin crossoverin ikkunat peitettiin ammattikuljettajan käyttäessä stuntissa hyväkseen älykästä Around View Monitor (AVM) -teknologiaa
Maailman ensimmäisessä tämänkaltaisessa stuntissa Juke teki ”tiukimman J-käännöksen” epävirallisen ennätyksen vain 18 cm autoa pidemmässä tilassa
Älykkään AVM:n ansiosta kuljettaja saa 360 asteen lintuperspektiivinäkymän Juken ympäristöstä
Katso video AVM:n avulla tehdystä ennätyksellisestä J-käännöksestä tästä

8.12.2016 – Ennätyksiä rikkova Nissan Juke teki sen taas. Suosittu kompakti crossover teki tällä kertaa maailman ensimmäisen J-käännöksen kuljettajan käyttäessä ohjauksen apuna pelkästään auton älykkään Around View Monitorin tarjoamaa 360-asteisen kamerajärjestelmän teknologiaa. 

Stunt-kuljettaja Paul Swift käänsi autoa 180 astetta auton kaikki ikkunat peitettyinä, ohjauksen apuna ainoastaan Juken neljä ulkopuolista kameraa.

Uskomatonta kyllä, Swift sai saman tuloksen kuin ikkunat peittämättöminä tehty vastaavanlainen ennätys –  hän käänsi auton peruutusajosta eteenpäin ahtaassa tilassa, joka on vain 18 cm pidempi kuin päästä päähän mitattu Juke.

Nissanin älykäs Around View Monitor -järjestelmä tarjoaa kuljettajalle 360 asteen lintuperspektiivinäkymän autosta ja sitä ympäröivästä tilasta. Neljä kameran tarjoamaa kuvaa liitetään yhteen digitaalisesti ja esitetään NissanConnect-järjestelmän näytöllä, mikä auttaa kuljettajaa pysäköimään autonsa helpommin ja turvallisemmin. 

 

Paul Swift kommentoi maailman ensimmäistä tämänkaltaista stunttia seuraavasti: "En suosittele ketään kokeilemaan pysäköintiä tai J-käännöstä Around View Monitorin avulla kuten minä sen tein, mutta stuntti sai minut ymmärtämään, kuinka AVM-teknologia voi todella hyödyttää Nissanin asiakkaita jokapäiväisissä tilanteissa.”

Nissanin älykäs AVM sisältää myös liikkuvien kohteiden tunnistimen (Moving Object Detection), joka kertoo kuljettajalle jos esimerkiksi eläin tai jalankulkija on lähellä ajoneuvoa. Tämä ominaisuus helpottaa kuljettajaa huomioimaan ympäristöään entistäkin paremmin.

Älykäs AVM on osa Nissanin Intelligent Mobility -visiota, jonka tarkoitus on tehdä autoilun tulevaisuudesta kestävämpää ja turvallisempaa. Se on myös yksi keskeisistä askeleista kohti ProPilotia (Nissanin itseohjautuvan ajon teknologia). Ensimmäinen ProPilot-teknologiaa käyttävä Nissanin auto Euroopassa julkistetaan seuraavalla tilikaudella vuonna 2017.

Paul Swift lisäsi: "360 asteen näkymän katsominen näytöltä sen sijaan että katsoisin olkani ylitse takaikkunaan oli aluksi hyvin outoa, mutta siihen tottuu hyvin nopeasti. Sain AVM-kameroiden kautta selkeän käsityksen radasta, joten pystyin luottamaan siihen, että pysyn ratamerkintöjen sisäpuolella.”

Kokenut stunt-kuljettaja otti haasteen vastaan Nissan Juken kotikulmilla Nissanin tehtailla Ison-Britannian Sunderlandissa, missä valmistetaan vuosittain yli 100 000 Jukea.

Nissan Juke pitää nimissään muitakin huikeita temppuja ja ennätyksiä. Kompaktilla crossoverilla on aiemmin tehty ennätys nopeimmasta kahdella renkaalla ajetusta mailista.

Stewart Callegari, General Manager for Advanced Planning, Nissan Europe toteaa: "Tämä stuntti havainnollistaa Nissanin Innovation that Excites -brändilupausta. Lupaus sisältää tavoitteen kehittää teknologioita, jotka helpottavat autoilijoiden päivittäistä elämää ja edistävät turvallisuutta. Around View Monitor on erinomainen esimerkki lupauksestamme.”

Nissan Jukessa on saatavilla myös muita ajoa helpottavia teknologioita kuten kaistavahti ja kuolleen kulman varoitusjärjestelmä.

Nissan Juke on Euroopan suosituimpia kompakteja crossovereita ja sitä on myyty enemmän kuin mitään muuta mallia lanseerausvuodestaan 2010 lähtien eli lähes 760 000 kappaletta.

Katso video AVM:llä tehdystä ennätyksellisestä J-käännöksestä tästä.