Takaisin

NISSAN FUTURES JÄRJESTETÄÄN JO TOISEN KERRAN – KESKIÖSSÄ ITSEOHJAUTUVA LIIKENNE JA SÄHKÖAUTOJEN AKKUTEKNOLOGIAT

Nissan Futures ‑tapahtumassa julkistetaan Euroopan kattavin raportti itseohjautuvan liikenteen sosiaalisista ja taloudellisista vaikutuksista
Nissan ja Eaton ilmoittavat xStorage Home –tuotevalikoimansa laajentamisesta kuuteen tuotteeseen – ennakkomyynti Euroopassa käynnistyy huomenna
xStorage Home ‑järjestelmää täydentää xStorage Buildings – Nissan, The Mobility House ja Eaton valmistautuvat sähköistämään Amsterdam ArenAn sähköautojen akuilla
 
30.11.2016 – Nissan isännöi tänään jo toisen kerran järjestettävää Nissan Futures ‑tapahtumaa, jonka keskiössä ovat itseohjautuvan liikenteen teknologiat, tekoälyratkaisut ja tietoverkkoihin liitettyjen autojen tulevaisuudennäkymät. Nissanin älyliikennestrategian (Intelligent Mobility) ympärille rakennetussa tapahtumassa esitellään myös sähköautojen akkuteknologian uusia läpimurtoja.

Nissanin älyliikennestrategia tähtää viime kädessä täysin päästöttömään ja kuolonuhrittomaan liikenteeseen. Se toimii Nissanin ohjenuorana tuotteiden ja teknologiaratkaisujen kehittämisessä ja ohjaa yhtiön kriittisiä päätöksiä sen suhteen, mistä autot saavat käyttövoimansa, kuinka niillä ajetaan ja kuinka ne integroituvat osaksi yhteiskuntaa. Näistä strategian peruspilareista Nissan käyttää nimityksiä ”Intelligent Power”, ”Intelligent Driving” ja ”Intelligent Integration”. Nissan Futures ‑tapahtumassa näihin aiheisiin tartutaan ennakkoluulottomalla otteella. Tapahtuma tarjoaa Nissanille foorumin kertoa tulevaisuuden liikenneratkaisuja koskevista näkemyksistään ja jakaa asiantuntemustaan alasta kiinnostuneille.

Nissan Futures kokoaa julkistusten, inspiroivien puheenvuorojen ja teknologiademojen merkeissä yhteen eri alojen johtavien yritysten, median ja julkisen vallan edustajia ja Nissanin yhteistyökumppaneita. 

Nissan Futures ‑tapahtumassa Nissan tekee useita uraauurtavia julkistuksia, jotka koskevat itseohjautuvan liikenteen teknologioita ja seuraavan sukupolven akkuteknologiaa:

Tapahtumassa julkistettava Freeing the Road: Shaping the future for autonomous vehicles in Europe on kattavin Euroopassa tähän asti tehty tutkimus, joka kartoittaa itseohjautuvien ajoneuvojen taloudellista ja sosiaalista vaikutusta. Riippumattoman Policy Network ‑ajatushautomon laatimassa raportissa analysoidaan itseohjautuvien liikenneteknologioiden tarjoamia sosiaalisia ja taloudellisia mahdollisuuksia. Raporttia tukee laaja-alainen, useita Euroopan maita kattava kuluttajatutkimus, jossa on haettu vastauksia siihen, mitä kuluttajat näkevät itseohjautuvan liikenteen suurimpina hyötyinä. The Nissan Social Index: Consumer attitudes to autonomous drive -kuluttajatutkimukseen vastasi 6000 henkilöä kuudesta eri Euroopan maasta.

Nissanin ja Eatonin kotitalouksille tarkoitettujen xStorage Home ‑energiavarastojärjestelmien tuoteperhe laajenee kuuteen tuotteeseen. Viime toukokuussa lanseerattu xStorage Home tuo valinnanvaraa sen suhteen, kuinka ja milloin kuluttajat käyttävät energiaa kotonaan. xStorage Home ‑järjestelmän ennakkomyynti käynnistyy Isossa-Britanniassa, Norjassa ja Saksassa huomenna.
Nissan Futures ‑tapahtumassa lanseerataan myös Nissanin ja Eatonin yrityskäyttöön tarkoitettu xStorage Buildings ‑energiavarastojärjestelmä, joka yhteistyössä The Mobility Housen kanssa valjastetaan kymmenen vuoden sopimuksella maailmankuulun Amsterdam ArenA ‑stadionin energiajärjestelmäksi. Kapasiteetiltaan 280 Nissan LEAF ‑sähköauton akkuyksikköä vastaava järjestelmä on Euroopan suurin laatuaan, ja se takaa varavirransyötön suuremmissakin tapahtumissa 55 000 katsojapaikan stadionilla.
 
Paul Willcox, Chairman Nissan Europe, kommentoi: ”Tulevaisuus tarjoaa rajattomat mahdollisuudet niille, jotka uskaltavat rikkoa vanhoja kaavoja ja ryhtyä teknologian edelläkävijöiksi. Haluamme valjastaa intohimomme autoteknologiaan ja Nissanin yli satavuotisesta autoteollisuuden perinteestä kumpuavan tietotaidon puhtaamman, turvallisemman ja kestävämmän elämäntavan kehittämiseen. Intelligent Integration ‑strategiamme kasvaa jatkuvasti, Intelligent Driving ‑strategiaa sovelletaan jo nyt ja Intelligent Power ‑strategian mukaiset suunnitelmamme ovat suurimittaisempia ja rohkeampia kuin koskaan aikaisemmin.

Olemme innoissamme saadessamme esitellä kehitysaskeleitamme muulle maailmalle tänään. Olemme vakuuttuneita siitä, että innovaatiomme ovat osaltaan käynnistämässä todellista sosiaalista vallankumousta älykkään liikenteen ja energianhallinnan aloilla.”