Takaisin

NISSANIN PÄÄJOHTAJA CARLOS GHOSN KERTOI CES-NÄYTTELYSSÄ URAAUURTAVISTA TEKNOLOGIOISTA JA UUSISTA YHTEISTYÖKUMPPANUUKSISTA, JOIDEN PÄÄMÄÄRÄNÄ ON PÄÄSTÖTÖN JA KUOLONUHRITON LIIKENNE

Nissan kehittää NASA:n teknologiaan perustuvaa innovatiivista tekoälyteknologiaa, lanseeraa uuden LEAFin ja aloittaa testit täysin itseohjautuvien autojen kehittämiseksi

6.1.2017 – Nissanin pääjohtaja Carlos Ghosn kertoi tämänvuotisen Consumer Electronics Show (CES) ‑teknologianäyttelyn puheenvuorossaan uraauurtavista teknologisista innovaatioista ja uusista yhteistyökumppanuuksista, joiden päämääränä on tulevaisuuden täysin päästötön ja kuolonuhriton liikenne.

”Me Nissanilla emme kehitä teknologiaa pelkän teknologian vuoksi, emmekä varaa sitä vain kalleimpiin automalleihin”, Ghosn totesi. ”Pyrimme kehitystyössä alusta asti siihen, että uusi teknologia soveltuu koko automallistoomme ja hyödyttää mahdollisimman laajaa asiakasjoukkoa. Siihen vaaditaan paitsi innovatiivisuutta, myös nerokkuutta. Juuri siitä Nissan Intelligent Mobility ‑strategiassamme on kysymys.”

Ghosn julkisti tilaisuudessa viisi keskeistä aloitetta, joiden esittelyyn osallistui myös muita Nissanin ylimmän johdon edustajia.

  • Ghosn kertoi uraauurtavasta Seamless Autonomous Mobility (SAM) ‑teknologiasta, jonka tarkoituksena on nopeuttaa itseohjautuvien autojen yleistymistä liikenteessä. NASA:n teknologiaan pohjautuvassa SAM-teknologiassa ihmisen päätökset toimivat autoon integroidun tekoälyn tukena, mikä lisää tekoälyn tietämystä entisestään ja auttaa sitä tekemään oikeita päätöksiä odottamattomissa tilanteissa. Viime kädessä SAM-teknologia mahdollistaa itseohjautuvien autojen luontevan toiminnan ihmiskuljettajien ohjaamien autojen joukossa. SAM-teknologian kehitystyö on osa Nissan Intelligent Integration ‑strategiaa.

  • Ghosn kertoi myös Nissanin itseohjautuvien autojen strategian uudesta edistysaskeleesta: yhtiö aloittaa tänä vuonna Japanissa testauksen, joka tähtää kaupalliseen käyttöön tarkoitettujen itseohjautuvien autojen kehittämiseen. Yhdessä johtavan japanilaisen internet-yhtiön DeNA:n kanssa toteutettavissa testeissä keskitytään aluksi itseohjautuvan teknologian toiminnan kehitykseen testaukseen soveltuvilla erityisvyöhykkeillä Japanissa. Vuoteen 2020 mennessä testit laajenevat koskemaan kaupallisia kuljetuspalveluita Tokion metropolin alueella.

  • Ghosn kertoi myös, että Nissan aikoo vahvistaa johtajuuttaan sähköautoteknologian alalla. Yhtiö on myynyt yli 250 000 Nissan LEAF ‑sähköautoa vuodesta 2010 alkaen. Ghosnin ilmoituksen mukaan Nissan lanseeraa lähitulevaisuudessa uuden LEAFin, joka käynnistää uuden aikakauden yhtiön Nissan Intelligent Power ‑strategiassa. Maailman myydyimmän sähköauton seuraava sukupolvi varustetaan myös ProPILOT-teknologialla, joka mahdollistaa itseohjautuvan maantieajon yhdellä kaistalla.

  • Autojen tietoyhteyksien kehittäminen kuuluu Nissan Intelligent Driving- ja Nissan Intelligent Integration ‑strategioiden piiriin. Niiden suhteen Ghosn kertoi, että Renault-Nissan-allianssi jatkaa yhteistyötä Microsoftin kanssa autojen seuraavan sukupolven yhteysteknologian kehittämiseksi. Allianssin Connected Vehicles and Mobility Services ‑toiminnoista vastaava Senior Vice President Ogi Redzic esitteli, kuinka Microsoftin henkilökohtainen avustaja Cortana voi helpottaa ajamista. Cortana on yksi teknologioista, joiden kehitysmahdollisuuksia Renault-Nissan-allianssi ja Microsoft tutkivat yhdessä.

  • Näiden uutuusteknologioiden integrointi maailman kaupunkeihin edellyttää suotuisan poliittisen ympäristön ja kaupunkisuunnittelun tukemista. Tästä syystä Ghosn ilmoitti yhteistyön aloittamisesta maailmanlaajuisesti toimivan 100 Resilient Cities (100RC) ‑järjestön kanssa. 100RC on voittoa tavoittelematon järjestö, joka auttaa kaupunkeja kohtaamaan erilaisia fyysisiä, sosiaalisia ja taloudellisia haasteita joustavalla tavalla. Yhdessä Nissan ja 100RC auttavat kaupunkeja kehittämään infrastruktuureja itseohjautuvia autoja, sähköautoja ja uusia liikennepalveluja varten. Nissan on ensimmäinen autonvalmistaja, joka aloittaa yhteistyön 100RC:n kanssa.

”Haastamme mukaan myös teknologiakumppanimme sekä kaikki muut tahot, kuten verkkokaupat, kyyti- ja kimppakyytipalvelut ja yhteiskunnalliset yritykset, jotka voivat auttaa meitä uusien autojen ja palvelujen testaamisessa ja kehittämisessä. Siten voimme varmistaa, että ihmisten arkeen lisäarvoa tuovat uudet teknologiat ja palvelut saadaan kaikkien ulottuville,” Ghosn totesi.

Nissania CES-tapahtumassa on mahdollista seurata myös Twitterissä hashtageillä #Nissan #CES2017.

Tapahtuman press kit luettavissa kokonaisuudessaan Nissan Europen uutishuoneessa.