Takaisin

Täysin uuden Nissan Micran tuotanto käynnistyi

  • Ensimmäiset autot rullasivat tuotantolinjalta Ranskan Flinsissä
  • Micran tuotanto palaa Eurooppaan seitsemän vuoden tauon jälkeen
  • Viidennen sukupolven Micra on poikkeuksellinen auto ilmeikkään muotoilunsa, nautittavien sisätilojensa ja luottamusta herättävien ajo-ominaisuuksiensa ansiosta

 

12.1.2017 - Täysin uuden Nissan Micran tuotanto on jo käynnistynyt. Ensimmäiset autot rullasivat tuotantolinjalta pari päivää sitten, ja lopputarkastuksissa niiden laatu on todettu erinomaiseksi. Toimitukset jälleenmyyjille ja asiakkaille käynnistyvät Euroopan suurimmilla markkina-alueilla helmikuun puolessavälissä ja Suomessa myöhemmin keväällä.

 

Uuden Micran tuotannon käynnistyminen aloittaa uuden luvun menestystarinassa, joka on kestänyt yli kolme vuosikymmentä. Euroopassa ensimmäisen kerran vuonna 1983 lanseerattu Micra on yksi maailman tunnetuimmista mallinimistä. Maailmanlaajuisesti on myyty jo yli seitsemän miljoonaa Micraa. Täysin uusi viidennen sukupolven malliversio on asemoitu uudelleen  hatchback-mallien B-segmentin ytimeen Euroopassa.

 

Uusi Nissan Micra valmistetaan Nissanin allianssikumppanin Renaultin tehtaalla Ranskan Flinsissä. Uusi Micra on ensimmäinen Nissanin henkilöauto, joka valmistetaan Renaultin tuotantolaitoksessa Euroopassa. Siten Micran tuotanto palaa seitsemän vuoden tauon jälkeen Eurooppaan, missä mallilla on merkittävä asiakaspohja. Micra rakennetaan muokatulle Nissanin V-alustalle.

 

Pariisin länsipuolella sijaitsevassa Flinsissä on vahvat perinteet Euroopan markkinoille suunnattujen hatchback-mallien tuotannosta. 237 hehtaaria kattava tuotantolaitos avattiin alunperin vuonna 1952, joten se on Renault-konsernin pitkäikäisin autotehdas. Tällä hetkellä Flinsissä valmistetaan myös Renault Clio- ja Renault Zoe ‑mallit.

 

Autojen valmistaminen samoissa tuotantolaitoksissa tuo allianssikumppaneille merkittäviä tuotantosynergioita ja hyödyttää siten niiden liiketoimintaa – ja viime kädessä asiakkaita – monin eri tavoin. Ennen kaikkea se mahdollistaa Renault-Nissan-allianssin yhteisen Alliance Production Way (APW) ‑tuotantojärjestelmän etujen maksimoinnin. Järjestelmän ansiosta tehtaiden tuotantokapasiteettia ja molempien yhtiöiden parhaita käytäntöjä voidaan hyödyntää paremmin optimaalisen tuotantolaadun varmistamiseksi.

 

Paul Willcox, Chairman Nissan Europe, kommentoi: ”Täysin uuden Micran tuotannon alkaminen antaa todellakin aihetta juhlaan, sillä se on osoitus koko Renault-Nissan-allianssissa vallitsevasta yhteistyöhengestä. Olemme vieneet kompaktien autojen segmentin Euroopassa aivan uudelle tasolle keskittymällä siihen, mitä asiakkaat haluavat tänään ja odottavat huomiselta. Täysin uusi Nissan Micra on poikkeuksellinen auto ilmeikkään muotoilunsa, nautittavien sisätilojensa ja luottamusta herättävien ajo-ominaisuuksiensa ansiosta.”

 

Uusi Nissan Micra on lyhyesti sanottuna mullistava auto. Se merkitsee valtavaa harppausta eteenpäin edellisestä Micra-mallista ja suositun pikkuauton kolmesta muusta aikaisemmasta mallisukupolvesta, joista ensimmäinen lanseerattiin Euroopassa vuonna 1983.

 

Uusi Micra on pidempi, leveämpi ja matalampi kuin edeltäjänsä. Uutuusmalli on suunniteltu ja rakennettu eurooppalaisten asiakkaiden tarpeita silmällä pitäen.

 

Uuden Micran vetovoimaa vahvistaa erityisesti sen urheilullinen ja ilmeikäs ulkomuoto, joka on uudistettu todella rohkealla tavalla. Moderni premium-vaikutelma jatkuu Micran sisällä. Kaksisävyiset, pehmeät verhoilumateriaalit ovat vakiovaruste kaikissa malliversioissa.

 

Uusi Nissan Micra on myös teknologisesti edistynyt auto. Siinä on useita segmentissä ennennäkemättömiä teknologiavarusteita, kuten älykäs kaistavahtijärjestelmä, joka korjaa ajolinjaa tarvittaessa automaattisesti auton palauttamiseksi oikealle kaistalle.

 

Ainutlaatuinen on myös BOSE Personal ‑audiojärjestelmä, jonka kuljettajan pääntukeen integroidut kaiuttimet tarjoavat poikkeuksellisen 360 asteen kuunteluelämyksen. Sisätilojen ja ulkopuolen monipuoliset personointimahdollisuudet ja tyylikkäät ja modernit värivaihtoehdot lisäävät uuden Micran houkuttelevuutta.

 

Uusi Micra on myös ajo-ominaisuuksiltaan fantastinen auto. Ajoelämys kumpuaa ketteryyden, nautittavan suorituskyvyn ja vakaan ohjattavuuden yhteisvaikutuksesta. Saatavissa on kolme moottorivaihtoehtoa – kaksi bensiinimoottoria ja yksi diesel.