Takaisin

Nissan X-Trail sai entistä suuremman, kaksilitraisen dieselmoottorin

  • Uusi 177 hv:n moottori on vastaus suuren kuutiotilavuuden dieselien kysyntään
  • Xtronic-CVT-vaihteisto on saatavissa nelivetoon yhdistettynä
  • Hienostunut ja mukava ajotuntuma tekee uudesta dieselmoottorista ihanteellisen pitkille ajomatkoille

 

17.2.2017 – Nissan on lanseerannut suosittuun crossovermalliinsa X-Trailiin uuden, kuutiotilavuudeltaan entistä suuremman dieselmoottorin. 2,0-litraisella moottorilla varustetun X-Trailin tilauskirjat on avattu, ja ensimmäiset autot toimitetaan asiakkaille huhtikuussa.

 

Uutuusmoottorissa on tehoa 177 hevosvoimaa, ja sen 380 Nm:n huippuvääntö takaa erinomaisen kiihtyvyyden koko kierrosalueella. Uusi voimanlähde on huomattavasti nykyistä 1,6-litraista dieseliä (130 hv) tehokkaampi, joten se täyttää moottorilta voimaa vaativien asiakkaiden tarpeet erinomaisesti.

 

Nissanin Xtronic-CVT-automaattivaihteisto on nyt saatavissa X-Trailiin ensimmäistä kertaa nelivetoon yhdistettynä. Valikoimaan kuuluu myös nelivetomalli kuusivaihteisella käsivaihteistolla. Uuden moottorin lanseeraus laajentaa Nissanin tarjontaa SUV-segmentissä ja lisää ikisuositun X-Trailin vetovoimaa entisestään.

 

Uuden kaksilitraisen dieselmoottorin ansiosta X-Trail on entistäkin parempi valinta seikkailuhenkiselle perheelle. X-Trailissa on viidestä seitsemään istuinpaikkaa, ruhtinaallisesti tavaratilaa, paljon fiksuja säilytysratkaisuja ja riittävästi vetokykyä asiakkaiden tarpeisiin.

 

”Vuonna 2016 X-Trailin myynti kasvoi Suomessa edellisvuoteen verrattuna 20 prosenttia ja uskomme myynnin kasvavan entisestään uutuusversion myötä. Uusi X-Trail on crossover, jonka suunnittelussa on keskitytty asiakkaiden tarpeisiin. Nelivedon yhdistäminen automaattivaihteistoon ensimmäistä kertaa vahvistaa X-Trail-mallistoa entisestään. 1,6-litrainen diesel on ollut menestyksekäs, ja uusi 2,0-litrainen moottori nostaa riman vieläkin korkeammalle”, Nissan Suomen maajohtaja Anu Eskola kertoo.

 

Uuden 2,0-litraisen dieselmoottorin keskeisenä vahvuutena on hienostunut ja mukava ajotuntuma, jonka ansiosta se soveltuu ihanteellisesti pitkille ajomatkoille. Uusi moottori täyttää Euro 6 ‑päästömääräykset. Saatavissa on kaksi eri malliversiota:

 

Malli                             CO2-päästöt      Polttoaineenkulutus (yhdistetty)

Neliveto, 6-v man           153 g/km          5,8 l / 100 km

Neliveto, Xtronic             162 g/km          6,1 l / 100 km

 

X-Trailin ulkomuoto pysyy ennallaan ja V-motion-etusäleikön kaltaiset piirteet paljastavat selvän sukulaisuuden Nissanin muiden crossover-mallien kanssa.

 

Sisätilat tarjoavat premium-luokan mukavuutta ja reilusti tilaa nykyaikaisen perheen tarpeisiin. Viisi- tai seitsenpaikkaisena saatavan X-Trailin monipuoliset istuinjärjestelyt tuovat matkustajille ja matkatavaroille tarvittaessa vieläkin enemmän tilaa.

 

Toisen rivin istuimet voidaan jakaa ja taittaa suhteessa 60/40 tavaratilan laajentamiseksi, kallistaa mukavasti taakse ja liu’uttaa etenpäin, jotta lisävarusteena saatavalle kolmannelle penkkiriville on helpompi päästä. Kolmas istuinrivi on jaettavissa suhteessa 50/50 ja taittuu tarvittaessa kokonaan alas, jolloin koko tavaratila saadaan käyttöön.

 

Saatavissa on myös sähkötoiminen takaluukku, joka toimii tavaratilan painikkeella, Nissan-älyavaimella tai kuljettajan ulottuvilla olevalla kytkimellä. X-Trailissa on myös Nissanin innovatiivinen tavaratilan jakojärjestelmä, joka mahdollistaa tavaratilan järjestämisen peräti 18 eri tavalla hyllyjen ja tilanjakajien avulla. Järjestelmään kuuluu myös piilolokero arvoesineiden pitämiseksi poissa näkyvistä.

 

Tavaratila vetää 550 litraa (445 litraa seitsenpaikkaisessa versiossa ja 135 litraa kolmannen istuinrivin ollessa yläasennossa). Kun toisen rivin istuimet taitetaan alas, tilaa saadaan käyttöön peräti 1982 litraa.

 

Mukavuutta parantavia premium-ominaisuuksia ovat muun muassa sähköisesti avattava panoraamakatto, istuinten nahkaverhoilu kaksoistikkauksin, LED-sisävalaistus ja kiiltävän musta verhoilu metallinsävyisillä yksityiskohdilla. Etuistuinten nopeasti toimiva istuinlämmitys on talviaamuina käytännöllinen, ja jäähdytettävät tai lämmitettävät mukitelineet pitävät juomien lämpötilan aina sopivana. X-Trailiin on mahdollista saada myös seitsentuumaisella kosketusnäytöllä varustettu NissanConnect-tietoviihdejärjestelmä, jonka ominaisuuksiin kuuluvat digitaalinen DAB-radio, Bluetooth-valmius ja äänen suoratoisto.

 

Saatavissa on lisäksi kattava valikoima alkuperäisiä Nissan-lisävarusteita, kuten koirakalteri, irrotettava vetokoukku sekä kromiset peilinkuoret, kynnyslistat ja koristelistat eteen, taakse ja kylkiin.

 

Lisävarusteena saatavan All-Mode 4x4-i ‑nelivetojärjestelmän ansiosta X-Trail on ihanteellinen auto koko perheen seikkailuihin myös päällystettyjen teiden ulkopuolella. Järjestelmässä on kolme eri toimintatilaa: polttoainetaloudellinen jatkuva etuveto, Auto-tila, jossa järjestelmä tarkkailee ajo-olosuhteita jatkuvasti ja optimoi pidon jakamalla voimaa etu- ja takapyörille tarpeen mukaan, sekä lukittu neliveto kaikkein haastavimpiin olosuhteisiin. All-Mode 4x4-i antaa kuljettajalle mielenrauhaa alustalla kuin alustalla ja kaikissa olosuhteissa.

 

All-Mode 4x4-i ‑järjestelmän ansiosta Nissan X-Trail on myös vakuuttava vetojuhta vaikkapa asuntovaunun, hevosvaunun tai venetrailerin vetämiseen: jarrullinen vetomassa on 2000 kg manuaalivaihteistolla varustetussa malliversiossa ja 1650 kg Xtronic-versioissa.

 

X-Trailin 2,0-litraisessa dieselversiossa on kaikkien Nissanin crossover-mallien tavoin kattava valikoima kuljettajaa avustavia järjestelmiä, kuten Nissan Safety Shield ‑järjestelmäkokonaisuus, johon sisältyvät muun muassa automaattinen hätäjarrutustoiminto, kuljettajan vireystilan valvontajärjestelmä, liikennemerkkien havainnointi, automaattinen ajovalojen vaihtojärjestelmä, kuolleen kulman varoitusjärjestelmä ja kaistavahti.

 

X-Trailiin on mahdollista saada myös VDC-ajonhallintajärjestelmä, hätäjarrutustehostin, korinvakautusjärjestelmä, aktiivinen pidonhallinta, aktiivinen moottorijarrutus, älykäs pysäköintiavustin, mäkilähtöavustin ja älykäs Around View Monitor ‑kamerajärjestelmä, johon on yhdistetty liikkuvien kohteiden tunnistusjärjestelmä.