Takaisin

Nissan esittelee visiotaan tulevaisuuden autoilusta Geneven autonäyttelyssä

  • Nissanin näyttelyosaston kiistaton tähti on entistä dynaamisempi, muotoilultaan uudistunut Qashqai, jossa on premium-tason sisätilat ja paljon uutta teknologiaa
  • Uusi Qashqai varustetaan tilikauden 2017 aikana itseohjautuvalla ProPILOT-järjestelmällä

 

Nissan esittelee tämänvuotisessa Geneven autonäyttelyssä seuraavia askeleitaan kohti autoilun älykkäämpää tulevaisuutta.

 

Yhtiön näyttelyosaston vetonaulana on entistä dynaamisempi, muotoilultaan uudistunut Nissan Qashqai, johon on tehty runsaasti premium-tason parannuksia. Jo 10 vuotta crossover-segmentin huipulla pysyneessä Qashqaissa on nyt myös entistä enemmän Nissan Intelligent Mobility ‑teknologiaa.

 

Lisäksi Nissan vahvisti tänään, että innovatiivinen itseohjautuva ProPILOT-järjestelmä saadaan uuteen Qashqaihin vielä tilikauden 2017 aikana.

 

Nissan Intelligent Mobility on yhtiön strategia, joka tähtää tulevaisuuden täysin päästöttömään ja kuolonuhrittomaan liikenteeseen. Intelligent Mobility -strategia julkistettiin tasan vuosi sitten Geneven autonäyttelyssä, ja Nissan on sittemmin saavuttanut merkittäviä edistysaskeleita sen kaikilla kolmella osa-alueella. Niistä ”Intelligent Driving” koskee sitä, kuinka autoilla ajetaan, ”Intelligent Power” keskittyy autojen käyttövoimaratkaisujen kehittämiseen ja ”Intelligent Integration” liittyy siihen, kuinka autot integroituvat laajemmin osaksi yhteiskuntaa.

 

Intelligent Driving ‑osa-alueen kehityksen hedelmiin kuuluu Seamless Autonomous Mobility (SAM) ‑teknologia, jonka toimintaa Nissan on jo esitellyt suurelle yleisölle. NASA:n teknologiaan perustuva SAM auttaa itseohjautuvia autoja selviytymään odottamattomista esteistä reitin varrella.

 

Intelligent Integration ‑strategian piiriin kuuluvaa Nissanin Vehicle to Grid (V2G) ‑teknologiaa testataan tällä hetkellä muun muassa Tanskassa ja Isossa-Britanniassa. Kokeilussa mukana olevat asiakkaat voivat myydä sähköautojensa akkuihin varastoituneen ylimääräisen energian takaisin sähköverkkoon.

 

Nissan LEAF ‑sähköautojen käytettyjä akkuja hyödyntävä xStorage-energiavarastojärjestelmä kehittyy myöskin kovaa vauhtia, ja ensimmäiset laitteet ovat jo koti- ja toimistokäytössä. Nissan xStorage toimii myös Ajaxin kotistadionin Amsterdam Arenan energiajärjestelmänä.  

 

Innovatiivinen Nissan BladeGlider ‑prototyyppi on erinomainen esimerkki suorituskykyisistä sähköautoista, joiden kehitystyö on keskeinen osa Intelligent Power ‑strategiaa. Helmikuussa BladeGlider säväytti Monacon katuradalla kuvatussa videossa, jossa sen ohjaimissa nähdään Hollywood-näyttelijä Margot Robbie, Nissanin uusi sähköautolähettiläs.

 

Nissan on myös ilmoittanut, että maailman myydyimmän sähköauton Nissan LEAFin pian lanseerattava toisen sukupolven malli varustetaan itseohjautuvalla ProPILOT-teknologialla.

 

ProPILOT hallitsee auton ohjausta, kaasupoljinta ja jarruja täysin automaattisesti maantieajossa yhdellä kaistalla. Järjestelmä on jo käytössä Nissan Serenassa Japanissa.

 

Viime viikolla Nissan esitteli ProPILOT-järjestelmän kehittyneempää versiota julkisilla teillä Lontoon alueella – ensimmäistä kertaa Euroopassa.

 

Paul Willcox, Chairman Nissan Europe, kommentoi: ”Olemme saaneet todella paljon aikaan sen jälkeen, kun tasan vuosi sitten julkistimme Nissan Intelligent Mobility ‑suunnitelmamme, joka tähtää täysin päästöttömään ja kuolonuhrittomaan liikenteeseen. Tänään Genevessä esitellyn uuden Nissan Qashqain kaltaiset autot ovat vasta alkua matkalla kohti autoilun älykästä tulevaisuutta.”