Takaisin

Esittelyssä uusi Nissan Qashqai: merkittävät parannukset vahvistavat 10-vuotista crossover-markkinajohtajaa

  • Euroopan suosituin crossover-malli saa parannuksia muotoiluun, teknologiavarusteluun ja suorituskykyyn sekä itseohjautuvan ProPILOT-järjestelmän
  • Uusi Tekna+-varustetaso
  • Uuden Nissan Qashqain myynti käynnistyy Suomessa elokuussa

 

Nissan julkisti tänään Qashqai-crossoverinsa uuden sukupolven, joka vahvistaa mallin premium-luonnetta merkittävästi. Uutuusmalliin tehdyt parannukset painottuvat nykyaikaistettuun ulkomuotoiluun, sisätilojen laatuvaikutelmaan ja entistä nautittavampaan suorituskykyyn.

 

Nissanin täysin päästöttömään ja kuolonuhrittomaan liikenteeseen tähtäävän Intelligent Mobility ‑strategian mukaisesti uudessa Qashqaissa on myös paljon uutta huipputeknologiaa. Uusi Qashqai varustetaan tilikauden 2017 aikana itseohjautuvalla ProPILOT-järjestelmällä, joka hallitsee ohjausta, kaasupoljinta ja jarruja täysin automaattisesti maantieajossa yhdellä kaistalla – myös suurella ajonopeudella ja vilkkaassa liikennevirrassa.

 

Paul Willcox, Chairman Nissan Europe, kommentoi uutta Qashqaita seuraavasti: ”Nissan Intelligent Mobility ‑visio on tuotestrategiamme ydin, joka ohjaa jokaisen automallin kehitystä. Uusi Nissan Qashqai on selvä osoitus tästä. Siihen tehdyt parannukset laittavat crossover-segmentin standardit aivan uusiksi jälleen kerran.”

 

Sisätilojen parannukset

 

Uuden Qashqain premium-luonne ilmenee selkeimmin auton sisällä, missä sisätilojen entistä käytännöllisempi järjestely, korkealaatuisemmat materiaalit ja kattavampi teknologiavarustelu tekevät Qashqaista jälleen segmenttinsä vetovoimaisimman auton.

 

Uudessa, ylimmän tason Tekna+-varustetasossa istuimet on verhoiltu korkealaatuisella, pehmeällä nappanahalla. Keskipaneelien tikkaukset antavat kolmiulotteisen vaikutelman.

 

Uusiin ominaisuuksiin kuuluu myös D:n muotoinen ohjauspyörä, jonka yksityiskohdissa on hyödynnetty satiininmustaa kromia. Nelisuuntainen säädin mahdollistaa monitoiminäytön hallinnan ohjauspyörästä, joten kuljettaja voi keskittyä paremmin ajamiseen.

 

Digitaalisella DAB-radiolla ja satelliittinavigoinnilla varustetussa NissanConnect-tietoviihdejärjestelmässä on uusi, entistä fiksumpi käyttöliittymä.

 

Musiikin ystäville mieluinen uutuus on seitsemän kaiuttimen BOSE-audiojärjestelmä, joka tarjoaa entistä paremman kuuntelukokemuksen ja paljon mahdollisuuksia auton sisäisen äänimaailman räätälöintiin.

 

Ulkomuotoilun uudistukset

 

Myös Qashqain ulkomuotoa on päivitetty entistä enemmän hienostuneen ja dynaamisen premium-mallin suuntaan. Täysin uudistuneelle keulalle antaa uutta ilmettä Nissanin V-motion-etusäleikkö tuoreimmassa muodossaan.

 

Myös etupuskuri ja simpukankuoren muotoinen konepelti ovat uusia. Valoumpiot on muotoiltu uusiksi ja halogeeni- ja LED-valojen tyylieroa on selkeytetty. Tunnusomaiset bumerangin muotoiset päiväajovalot ovat saaneet uuden versioinnin. Etuvalojen uusi muotoilu vahvistaa Qashqain antamaa premium-vaikutelmaa, ja olosuhteisiin automaattisesti mukautuva valojärjestelmä parantaa ajoturvallisuutta pimeällä.

 

Takana valoumpiot on muotoiltu kokonaisuudessaan tunnusomaiseen bumerangimuotoon, jota on korostettu modernin vaikutelman luovalla 3D-linssiefektillä.

 

Uusi Qashqai-mallisto saa lisätyyliä myös kahdesta eloisasta uutusväristä. Niistä Vivid Blue nähdään Geneven autonäyttelyssä esiteltävässä autossa. Toinen uusi koriväri on Chestnut Bronze.

 

Luottamusta herättävät ajo-ominaisuudet

 

Luottamusta herättävät ajo-ominaisuudet ovat aina olleet Qashqain tavaramerkki, eikä uusi malli tee poikkeusta tässä suhteessa. Useiden hienovaraisten parannusten ansiosta uuden Qashqain käsiteltävyys on huippuluokkaa. Jousituksen, iskunvaimentimien ja ohjausjärjestelmän muutosten ansiosta ajotuntuma on entistäkin hienostuneempi.

 

Rengas-, moottori- ja tuulimelua on vähennetty käyttämällä ääntä absorboivia materiaaleja ja paksumpaa lasia takaikkunoissa. Näyttävien 17-, 18- tai 19-tuumaisten kevytmetallivanteiden aerodynaaminen muotoilu vähentää polttoaineen kulutusta.

 

Uuden Qashqain aerodynaamiset ominaisuudet ovat totuttua tasoa, sillä ilmanvastuskerroin (0,31) ja CO2-päästöt (vain 99 g/km 110 hv:n 1.5 dCi ‑dieselversiossa) ovat edelleen luokkansa pienimmät.

 

Nissan Intelligent Mobility teknologia

 

Vuonna 2007 tapahtuneesta ensilanseerauksesta alkaen Qashqai on ollut se automalli, joka kuvastaa parhaiten Nissanin pyrkimystä tuoda älykäs teknologia kaikkien ulottuville. Uusi malli osoittaa entistä selvemmin Nissanin sitoutumisen asiakkaiden tarpeisiin.

 

Automaattisessa hätäjarrutustoiminnossa on nyt myös jalankulkijoiden tunnistus. Risteävän liikenteen varoitusjärjestelmä, joka vähentää törmäysriskiä parkkiruudusta peruutettaessa, on saatavissa Qashqaihin ensimmäistä kertaa. Myös liikennemerkkien havainnointijärjestelmä, kuljettajan vireystilan valvontajärjestelmä, älykäs pysäköintiavustin, Around View Monitor ‑kamerajärjestelmä, kuolleen kulman varoitusjärjestelmä ja kaistavahti kuuluvat uuden mallin varusteluun.

 

Aidon ja alkuperäisen urbaanin crossoverin maine on aina ollut keskeinen osa Qashqain vetovoimaa. Qashqaissa SUV-mallin monikäyttöisyys ja karisma yhdistyvät perus-hatchbackin kompakteihin mittoihin, alhaisiin käyttökuluihin ja edulliseen hintaan.

 

Uuteen Qashqaihin tehdyt laajat muutokset perustuvat kattavaan asiakastarpeiden kartoitukseen. Niiden tarkoituksena on vahvistaa Qashqain asemaa Euroopan suosituimpana crossover-mallina. Koko maailmassa on myyty yli 2,3 miljoonaa Qashqaita vuonna 2007 tapahtuneen ensilanseerauksen jälkeen.

 

Uudet parannukset tekevät Nissan Qashqaista entistäkin houkuttelevamman auton. Qashqai on valmis toiseen vuosikymmeneen crossover-segmentin huipulla.