Takaisin

Nissan testaa itseohjautuvia autoja Euroopan teillä

  • Itseohjautuvaa teknologiaa Lontoon teillä
  • Osa Nissanin globaalia kehitysohjelmaa
  • Itseohjautuva teknologia on yksi Nissan Intelligent Mobility -strategian pääpilareista

Osana sitoumustaan päästöttömään ja kuolonuhrittomaan liikkumiseen Nissan on ilmoittanut testaavansa uuden sukupolven itseohjautuvien ajoneuvojen prototyyppiä Itä-Lontoossa.

Tämä on ensimmäinen kerta, kun Nissan esittelee viimeisintä itseohjautuvaa teknologiaansa julkisilla teillä Euroopassa. Nissan on jo suorittanut testejä julkisilla teillä Japanissa ja Yhdysvalloissa kehittääkseen helppokäyttöistä itseohjautuvaa teknologiaansa tosielämän tilanteissa.Etu- ja takaistuimilla matkustaneille osallistujille annettiin mahdollisuus kokea tämä teknologia, joka koostuu muun muassa millimetriaaltotutkasta, lasertunnistimista, kameroista, nopeista tietokonesiruista ja erikoistuneesta HMI (Human Machine Interface) -käyttöliittymästä. Nämä kaikki mahdollistavat auton itseohjautuvan toiminnan sekä maanteillä että kaupungissa, kun päämäärät lisätään navigointijärjestelmään.

”Innovaatio ja kekseliäisyys ovat Nissanin merkin ja henkilöstön toiminnan ytimessä. Nissanin tulevan itseohjautuvan teknologian testaus Lontoon katujen vaativissa olosuhteissa korostaa sitoutumistamme tuoda Nissan Intelligent Mobility -strategia asiakkaidemme saataville”, kertoo Takao Asami, Senior Vice President, Research and Advanced Engineering, Nissan.

Lontoon testaus seuraa Nissanin viimeaikaisia ilmoituksia, joiden mukaan lähitulevaisuudessa markkinoille tuotavat Qashqai ja uusi Nissan LEAF on varustettu itseohjautuvalla ProPILOT-teknologialla, joka mahdollistaa yhden kaistan itseohjautuvan ajon moottoriteillä. Viime vuonna Nissan julkaisi Japanissa Serenan, ensimmäisen ProPILOT-teknologiaa sisältävän mallinsa. Joulukuussa uuden Nissan Serenan itseohjautuva ProPILOT-teknologia voitti vuosien 2016–2017 Japan Car of the Year -innovaatiopalkinnon.

Myös vientiä Yhdysvaltojen ja Kiinan markkinoille suunnitellaan. Nissan aikoo lanseerata vuonna 2018 järjestelmän, joka mahdollistaa myös kaistanvaihdot maantieajossa. Vuonna 2020 on vuorossa kaupunki- ja risteysajoon soveltuva järjestelmä.


Nissan Intelligent Mobility

 

Tänä päivänä maailmaamme uhkaavat vakavat haasteet, kuten ilmastonmuutos, liikenneruuhkat, tiekuolemat ja lisääntyvät ilmansaasteet. Nissan on sitoutunut vastaamaan näihin haasteisiin tekemällä liikkumisesta turvallisempaa, älykkäämpää ja nautittavampaa. Perimmäisenä tavoitteena on saavuttaa täysin päästötön ja kuolonuhriton liikenne. Nissan Intelligent Mobility on opaskartta sen saavuttamiseen.

Nissania ohjaa visio liikkuvuuden mahdollistamisesta kaikille, ja se onkin tuomassa nämä innovaatiot luksusautojen segmentistä kompakteihin massatuotantomalleihin varmistaakseen, että kaikilla on mahdollisuus hyötyä niiden eduista. Nissan tekee autoista innostavia kumppaneita kaikille asiakkailleen.

 

Nissan Intelligent Mobility käsittää innovaation kolme ydinaluetta.

 

Nissan Intelligent Driving -teknologian ansiosta asiakkaat voivat luottaa matkustajien parempaan turvallisuuteen, hallintaan ja mukavuuteen. Itseohjautuvan ajoteknologian rakennuspalikat on jo rakennettu Nissanin autoihin, joiden kattava edistyneiden turvallisuusominaisuuksien sarja sisältää Around-View Monitor -kamerajärjestelmän ja älykkään kaistavahtijärjestelmän. Itseohjautuvia ajoteknologioita on jo nyt Nissanin tietyissä ajoneuvoissa, esimerkiksi Nissan Serenassa, ensimmäisessä massamarkkinoille valmistetussa ProPILOT-teknologiaa sisältävässä mallissa. Nissan aikoo laajentaa tätä teknologiaa useampiin malleihin Euroopassa, Japanissa, Kiinassa ja Yhdysvalloisssa, kun Renault-Nissan-allianssi julkaisee 10 mallia vuoteen 2020 mennessä.

Nissan Intelligent Power tekee ajamisesta miellyttävämpää asiakkaille pienentämällä entisestään päästöjä ja polttoaineen kulutusta. Nissan on sitoutunut kokonaisvaltaiseen lähestymistapaan päästöttömän liikkuvuuden saavuttamisessa tekemällä polttomoottoreista tehokkaampia ja lisäämällä sähköautoihin edistyneempää teknologiaa. Kehitämme edelleen Nissan Intelligent Power -konseptiin kuuluvia erilaisia voimansiirtoteknologioita, jotka soveltuvat parhaiten eri markkinasegmentteihin ja eri alueille kaikkialla maailmassa. Valikoimassamme on 100-prosenttisten sähköautojen lisäksi monipuolinen valikoima sähköautopohjaisia teknologioita, esimerkiksi e-Power (sarjahybridi) ja polttokennoisia sähköautoja. Jokainen uusi teknologia kartuttaa valikoimaamme, muttei korvaa muita teknologioitamme.

Nissan Intelligent Integration pitää huolta asiakkaiden yhteyksistä linkittämällä Nissan-autot kätevästi laajempaan yhteisöön. Nissan auttaa luomaan kestävää ekosysteemiä mahdollistamalla autojen vuorovaikutuksen ihmisten, muiden autojen ja tieverkostojen kanssa. Tämä lähestymistapa johtaa lopulta autojen kauko-ohjaukseen, liikenneruuhkien vähenemiseen, tehokkaampiin kimppakyyteihin ja parempaan energianhallintaan.

 

Nissan Intelligent Mobility -teknologiassa ei ole kyse ajokokemuksen poistamisesta. Siinä on kyse paremman tulevaisuuden rakentamisesta Nissanin asiakkaille. Tässä tulevaisuudessa autot ovat kumppaneita ja kuljettajat luottavaisempia ja paremmin yhteydessä yhteiskuntaan.