Takaisin

Nissan X-Trail 4Dogs: täydellinen auto koiranomistajien seikkailuihin

 • Nissan kehitti täydellisen koiraystävällisen crossover-konseptin
 • Konseptiauton kehittely perustuu tutkimukseen, jonka mukaan lähes 90 % koiranomistajista toivoo autoltaan enemmän koiraystävällisiä ominaisuuksia
 • Räätälöity tavaratila sisältää runsaasti ominaisuuksia, jotka parantavat koiramatkustajien mukavuutta ja hyvinvointia

 

Tutkimuksen mukaan lähes jokainen koiranomistaja pitää lemmikkiään perheenjäsenenä. Lisäksi suurin osa sanoo, että ostaisi uuden auton, jossa on enemmän koiraystävällisiä ominaisuuksia.

 

Vastatakseen heidän toiveisiinsa Nissan on kehittänyt ainutlaatuisen uuden X-Trail 4Dogs -konseptimallin joka osoittaa, että tämä crossover on täydellinen seikkailuihin, erityisesti, kun mukaan otetaan nelijalkainen perheenjäsen. Koiraystävällisen konseptiauton tavaratila on uudistettu täydellisesti tarjoamaan räätälöityä matkustustilaa kahdelle lemmikille.

 

X-Trailin 445-litraisesta tavaratilasta on tehty koirien paratiisi, joka sisältää runsaasti innovatiivisia uusia ominaisuuksia. Kaikki ominaisuudet on valittu hyödyttämään joko koiraa tai omistajaa.

 

 

Käytännöllisyyttä ja teknologiaa

 

Nissan X-Trail 4Dogs sisältää esimerkiksi kaiken tarvittavan koirien puhdistamiseen ja olon helpottamiseen pitkän, mutaisen kävelyn jälkeen. Autossa on ulos vedettävä 360 asteen suihku jonka voi vaihtaa myös kuivaajaan. Myös nelijalkaisen perheenjäsenen pääsyä autoon on helpotettu. Tavaratilasta voi vetää ulos liuskan, jota pitkin koirat voivat kävellä tavaratilaan. Tavaratilassa on myös integroitu kuivausjärjestelmä, joka puhaltaa lämmintä ilmaa.

 

Suihkun ja kuivaajan liitännät sijaitsevat uudessa ulos vedettävässä välinelaatikossa, johon pääsee helposti käsiksi tavaratilan etuosasta. Mallissa on uudet sivulokerot, joiden ansiosta alue pysyy siistinä, ja niitä voidaan käyttää herkkujen, jätepussien ja talutushihnan säilyttämiseen.

 

Tavaratilassa koirat voivat rauhoittua sängyssä, juoda tai syödä älykkäästä herkkuannostelijasta. Matkustusturvallisuudesta pitää huolen valjaisiin kiinnitettävä koukku. Koko tavaratila on pehmustettu laadukkaalla nahalla, jonka voi pyyhkiä puhtaaksi, joten mahdollinen lika ja karvat on helppo poistaa.

 

Konseptin suunnittelussa otettiin huomioon myös jokapäiväinen käytännöllisyys. Koiransänky, vesikulho ja herkkuannostelija on helppo poistaa, kun lisätila on tarpeen esimerkiksi ostoksia varten, eikä koira ole mukana matkassa.

 

Kun kuljettaja ja etuistuimen matkustaja valmistautuvat kotimatkaan, he voivat pitää lemmikkiään helposti silmällä innovatiivisen koirakamerateknologian avulla. Se on integroitu X-Trailin NissanConnect-tietoviihdejärjestelmään, joten omistaja ja koira voivat katsella toisiaan seitsemäntuumaisen kojelautanäytön ja tavaratilaan asennetun 10-tuumaisen LCD-näytön kautta. Omistaja voi myös jutella koiralle ääniyhteyden kautta.

 

Lemmikit tärkeä osa perhettä

 

Nissan käytti X-Trail 4Dogs -konseptin kehittelyssä apuna kyselyä, johon vastasi yli 1300 koiranomistajaa. Sen järjesti The Kennel Club, Ison-Britannian suurin ja tunnetuin koirien terveyttä ja hyvinvointia edistävä järjestö. Tutkimuksessa selvisivät seuraavat asiat:

 • Lähes kaikki koiranomistajat (99,9 %) pitävät lemmikkiään perheenjäsenenä
 • Lähes sama määrä (98,7 %) koiranomistajia käyttää autoaan koiransa kuljettamiseen
 • Lähes 90 % (88,9 %) ostaisi auton, joka sisältää runsaasti koiraystävällisiä ominaisuuksia
 • Lähes 90 % (88,7 %) omistajista kuljettaa koiraansa autossa vähintään kerran viikossa
 • Yli 90 % (90,5 %) kuljettaa koiriaan autossa vähintään 10 minuuttia kestävillä matkoilla
 • Yli puolet (54,7 %) toivoo, että koirien sisäänpääsy autoon olisi helpompaa
 • Lähes kolme neljännestä (71,5 %) kuljettaa koiraansa tavaratilassa tai takaistuimella
 • Yli puolet (50,9 %) kertoi, että suuri tavaratila sai heidät uskomaan, että auto sopi koiran kuljettamiseen

Tutkimusten perusteella on selvää, että koiranomistajille koirat ovat tärkeä osa perhettä. Lemmikkien tarpeiden täyttäminen on usein yhtä tärkeää kuin se, että lapset tuntevat olonsa mukavaksi ja tyytyväiseksi. Nissan X-Trail on kehitetty perheen seikkailuja varten, ja X-Trail 4Dogs -konsepti vie ne uudelle tasolle.

 

Nissan X-Trail

 

X-Trail on suurin Nissanin crossover-valikoiman kolmesta mallista, joihin kuuluvat myös Qashqai ja Juke. Nissan X-Trail on saatavilla joko viidellä tai seitsemällä tilavalla istuimella, jotka kaikki taittuvat ja tarjoavat jopa 1982 litraa täysin tasaista kuormatilaa. Jokainen viisi-istuiminen versio sisältää vakiona innovatiivisen tavaratilajärjestelmän, jonka avulla omistajat voivat mukauttaa tavaratilaa hyllyillä ja tavaratilan jakajilla ja muodostaa 18 erilaista kuormankantokokoonpanoa erilaisia tilanteita varten.